Tavlan! =) =) =) =) =)

Det har varit en lugn lördag idag! =) Kom hem från Kristianstad igår och var verkligen svintrött (Tar ju på krafterna att åka så pass långt) Så det var skönt att bara kunna slappa och ta det lungt idag utan några måsten eller läxor! =) Hörni jag tänkte att jag skulle visa er den där tavlan som jag nyligen satte upp i min "lägenhet". Hittade den på röda korset i Kristianstad för bara 30 kr:
 
 
Ett riktigt fynd om jag får säga det själv! Iallafall om man är så galen i kungligheter som jag....... Såg den på Röda korset och tänkte bara: "Wow, den tavlan mååste jag ha! Så jag köpte den och satte upp den i Söndags. Jag fullkomligt älskar den tavlan! Det är utan tvekan den finaste tavlan jag har. =) =) =) Jag blev förstås riktigt nöjd över resultatet när jag väl hade hängt upp den också........... =) =) =) =) =) =) =)
 

/2009_e =) =) =) =) =) =)
 
Bild: Privat! @ Copyright

"Efter regn kommer sol!"

Hej! Hade egentligen tänkt skriva ännu ett litet inlägg igår men blogg.se höll väl på med någon uppdatering eller något så att det gick inte! Så att därför skriver jag det inlägget idag istället. =) =) =) =)
 
Ett ordspråk som jag tycker är väldigt bra och som verkligen talar för sig det är: "Efter regn kommer sol" Jag hörde det ordspåket när jag tittade på filmen "Lassemajas detektivbyrå - Kamelontens hämnd" för första gången. En av huvudkaraktärerna "Katja Örn" som spelas av Anna Björk säger det. Och sedan har jag liksom gått lite här nu i dagarna och funderat på det här ordspråket. "Efter regn kommer sol" hmmm......... Ja man förstår ju betydelsen av det. Att när man har haft det jobbigt så kommer alltid solen efter! Hmmmmm, Kanske ett måtto att ha med sig i livet............
 
=) =) =) =)
/2009_e
 
 
En bild från filmen, "Lassemajas detektivbyrå och kamelontens hämd" Thosmas Norrström och Anna Björk som "polismästarn och "Katja Örn.

 
Källa: Bla Swebus.com
 

"Hey Baberiba" gör satir av kungafamiljen! XD XD XD XD

En sak som uppmärksammas mycket i skolan nu är det här dådet i Paris mot tidningen "Charlie Hebdo".
Det var ju så att två unga män gått in och skjutit ihäl 12 personer på tidningens redaktion för att de avbildade profeten Muhammed. Och man kan ju tycka att detta är ett fruktansvärt dåd vilket det också är såklart.
MEN Den här tidningen "Charlie Hebdo" är en satirtidning vilket innebär då att de som jobbar på den här redaktionen, deras arbetsuppgift är att göra satir och karkatyrer såväl religioner som folkgrupper m.m. Och jag kan ju tycka att eftersom så många här i världen har fått den kunskapen att: "Man ska  inte avbilda Muhammed" för att han är en så pass viktig person inom muslimsk tro så honom avbildar vi inte. Men trots denna kunskapen så gjorde de detta. De publicerade den här karkatyren av Muhammed i sin tidning och försatte sig själv i blåsväder. Och då kan jag ju tycka att de får skylla sig lite själva. De hade kunnat låta bli och publicera den här bilden på Muhammed och hade då skonats från det här dramat. Men de valde att göra det och liksom hänga ut den muslimska befolkningen i press och media vilket fick konsekvenser för då kände sig muslimerna uthängda och vilket sedan då fick allvarliga konsekvenser som ledde till döden för 12 personer. Men hade de inte gjort det här så hade det ju aldrig hänt! Och jag kan ju säga att det är inte första gången de varit i blåsväder sen de grundades någon gång på 70-talet. 
 
Men det här med satir och hur långt det får gå är ju en sak man kan disskutera! Som tex hom det upp som ett ex att TV4-programmet "Hey Baberiba" (som gick för några år sedan) Och de gör ju faktiskt satir av kungafamiljen i de inslagen när de klädde ut sig till medlemmarna i kungafamiljen och spelade de i olika sammanhang.
 
I programmet skämtade man bland annat om kungen och kronprinsessans dyslexi. (Och kungen har en ganska grav dyslexi) Och man gjorde en scen där David Hellenius spelade Prins Carl Phillip och irrade bort sig på varuhus och såna saker. Och det kommer jag ihåg förra året när prinsen gästade "Hellenius hörna" (och det var ju ganska lång tid efter att detta slutade sändas) Men där gick han ju ut med att han tyckte inte alls att det var roligt. Och det förstår man eftersom han också är dyslektiker. 
Och det sa läraren också att man måste fråga sig var gränsen för vad som är roligt och inte så roligt går. Han sa att han tyckte väl att det var lite småroligt i början men sen började det spåra ur liksom totalt.
 
Och jag tycker personligen att visst det är väl ok att skämta lite men det måste finnas gränser. Och börjar det gå ut över andra människor och framförallt andra människors funktionshinder (Dyslexi är ju ett "dolt" funktionshinder) Nä men börjar humorn och skämten gå ut över någon annans funktionshinder då tycker jag att då är det inte roligt längre! Då är det bara synd om de som utsätts för satiren och det är pinsamt och man vill bara ha en skämskudde och man märkte ju att David skämdes riktigt mycket över detta i Hellenius Hörna. Så vart går då gränsen??? Jo!  för mig som är en ganska inbiten royalist så går den här!!!! Sensmoralen av detta inlägget är också kära läsare, att det ni gör får alltid sina konsekvenser och de kan vara väldigt allvarliga så tänk på det innan ni publicerar en bild på nätet eller skriver något.....
 
TÄNK FÖRST OCH GÖR SEN SÅ BLIR ALLT BRA!!!!!!!
 

Tack snälla ni!!!!
 
 
David hellenius och Christine Meltzer som kungen och Silvia i "Hey Baberiba"
 
 
 
Christine Meltzer
 
 
 David Hellenius
 
/2009_e

Om

Min profilbild
RSS 2.0