Det där med sightseeing..... =)

Jag tycker det är väldigt kul att gå på sightseeing i olika städer och få upptäcka nya saker. Jag har alltid velat göra en sightseeingtur i min egen stad bara för skojs skull ja, det hade varit en spännande upplevelse att få ta in på ett hotell en natt och gå runt i den egna staden dagen efter. Nu går det äntligen mot sommar och det går minsann fort men i Mars (tror jag att det var) så fick jag göra det, gå på sightseeing i den staden som jag bodde i (fast utan hotellbiten) Nu är jag ju inte från Kristianstad ursprungligen så det blev ju inte riktigt samma sak som det skulle varit i men hemstad men något liknande iallafall. =) På en håltimme som jag hade så gick jag med assistent till "Heliga trefaldighetskyrkan i stan som jag trodde att jag aldrig varit i men det fick jag veta sedan av mamma att det hade jag visst... när jag var väldigt liten:
 
 
 
Denna statyn fick jag lära mig heter "Ikaros" efter den grekiska guden i den grekiska mytologin
 
 
 
 
 
Heliga trefaldighetkyrkan är uppförd år 1626
 
 
 
En väldig gammal "hemlig kista" =)
 
 
Den fantastiska ljuskronan i taket....
 
 
 
i den här "cirkeln" hänger alla "dopdroppar" som barnen som döps/döpts i kyrkan får/fick vid sitt dop. =)
 
 
Det stilrena altaret....
 
Vår herre Jesus Kristus blickar ut över sin församling.... =)
 
 
Den majestätiska orgeln! =)
 
 
 
Det var en cool upplevelse och en väldigt fin gammal kyrka... hoppas att jag en gång i mitt liv får tillfälle att "turista" i min hemstad också! =) =) =)
 
@COPYRIGHT PRIVAT!!!!

Tummen upp och salut för Prins Oscar! =) =) =)

Jag tittade nästan precis klart på Prins Oscars dopgudstjänst, hans första officiella framträdande av den lite större karaktären är avklarat, nu är han alltså då döpt och jag måste säga att han klarade av det hela exemplariskt, liksom sin storasyster vid hennes dop. Lillprinsen var lite ledsen i början kunde man se, han hade några tårar i ögonen men efter lite gungande i både mammas och pappas famn så blev det bättre och när Ärkebiskopen Antje Jackelén droppade dopvattnet över hans huvud som Prinsessan Estelle omsorgsfullt hällde upp i Silverdopfunten grimaserade han lite grand, det tyckte han nog inte var jättekul men han somnade så fort han fick komma till mamma Victoria igen.... (: 
 
Sen kommer vi till en fråga som många säkert har undrat länge men som de nog fick svar på idag: Vem av sina föäldrar är då lille Prins Oscar mest lik??? Jag själv tycker ju att han är en kopia av sin pappa Prins Daniel men man kan även se en stor likhet med Estelle.
 
Själva dopceremonin var större än Oscars kusiners men det har ju sina förklaringar, han är ju son till en Kronprinsessa och därmed även son till en blivande drottning av Sverige och då blir dopet lite större.
 
Det var dock mindre än prinsessdopet för 4 år sedan då det fanns fler gäster från de utländska kungahusen representerade men då var det ju tronföljaren som döptes så det blev en lite större uppslutning även på det sättet.
 
Själva cermonin var fin tyckte jag och jag skrattade gott när Ärkebiskopen sa:
 
"Iförrigår under förberedlserna för denna dopgudstjänst diskuterade vi barnets namn men avbröts av en ljuvlig liten barnröst som sa Zlatan" Kan det varit en liten Estelle som sa det tro???? (;
 
Om vi ska gå över till dopgästerna och disskutera deras val av kläder dagen till ära så tycker jag faktiskt att Prinsessan  Madeleine och Prinsessan Sofia var de som var allra finast. Madeleine var så otroligt vacker i sin rosa kreation och hår uppsättning och Prinsessan Sofia likaså, speciellt hennes hår. (Drottning Silvia och Ewa Westling var också väldigt, väldigt fina i rosa även de två. =) Jag blev dock lite besviken över Kronprinsessans klädval, trodde hon skulle välja en lite roligare klänning hatten var heller ingen hit tyckte jag.
 
Prinsessan Christina fru Magnussons svartvita hatt tyckte jag var förskräcklig (Hade blivit bättre utan den om jag ska vara ärlig)
 
Småbarnen, Leonore och Nicolas charmade såklart som alltid men jag måste faktiskt säga att de är ju inte gamla men klarade sig utmärkt de också, Prinsessan Leonore verkar ha väldigt mycket energi och sprang överallt och ingenstans i kyrkan men satt endå förhållandevis stilla på sin lilla miniatyrstol under tiden i kyrkan och Prins Nicolas som satt i sin pappa Chris knä var sju bara för bedeårande när han underhöll sig med sin blinkande tandborste, sååå söt!! =) =) =)
 
Efter dopgudstjänsten var det dags för den nydöpta hertigen av Skåne att möta folket tillsammans med familjen och sina faddrar, något som uppskattades av de många människorna som samlats utanför och fotograferna som varit där sedan kl 9 imorse bara för att få en plats för att ta den perfekta bilden, och kronprinsessan, ja hon var väldigt glad gjorde tummen upp och vinkade leende med sin lilla prins i famnen och man sköt 21 salutskott för den nydöpta! =)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Här ser ni en exklusiv bild på Oscar när han ligger i dopvaggan och ikväll sänds ett sammandrag med höjdpunkter från dagen, slå på SVT kl 20.00 om ni vill se det! =) Nästa prinsdop, ja det blir väl snart att vänta om någon månad kanske det är nog inte klart när men det blir ju ett till, när Prins Alexander döps det ser vi framemot....! =)
 
Källa: DN.se, Aftonbladet.se, 

Imorgon är det dags..... =)

Såhär såg den ut, den första bilden på lillprinsen Oscar
 
 
 
Där var han bara 5 dagar gammal och sedan dess har han gjort ett bejublat framträdande, på morfar kungens 70-årsdag  förra månaden då i sin mamma Victorias famn:
 
 
 
 
 
Då fick vi äntligen se honom på tv:n och vi fick dessutom en rejäl skymt av honom när mamma Kronprinsessan stolt lyfte upp sin son så att vi skulle få se och då såg vi en söt liten bebispojke med bruna ögon fina ögon också var han omsorgsfullt omstoppad i en gosig filt. =)
 
Imorgon gör den lille bedårande prinsen det första "riktiga" framträdandet, allt fokus och kamerablixtar kommer att hamna på honom för det är hans stora dag, imorgon döps han som sin syster, i samma dop klänning och i slottskyrkan på Stockholms slott. =)
 
Hittills vet vi inte så mycket om dopet, bara att han kommer att ha 5 faddrar och att personerna som kommer att få uppdraget är:  Kronprinsessan Victorias kusin Oscar Magnusson, Kronprins Fredrik av Danmark, Kronprinsessan Mette-Marit av Norge, Prinsessan Madeleine också Prins Danies kusin som för övrigt är hanbollsspelare och han heter Hans Åström.
 
 
Tryck på tv:n 11.30 imorgon på SVT1 då drar prinsdopet igång! =)
 
Källa: royalgala.se,expressen.se, tv4.se

Om

Min profilbild
RSS 2.0