veckans dragning v. 31: "Harry Potter 20 år!" =) <3 <3 <3

Stort på födelsedagen säger vi till Harry Potter som fyller hela 20 år och idag ska "veckans dragning faktiskt handla om den mycket speciella trollkarlen som blivit en symbol för runda glasögon.
 
Det var den 31 Juli 1997 som den första Harry Potter-boken "De vises sten" gavs ut och det gjorde den faktiskt på författaren JK Rowlings födelsedag som också är idag. (=
 
Jag kan helt ärligt och med handen på hjärtat säga att Harry Potter är min absoluta favorit-trollkarl. (Normalt brukar jag inte veta vad "veckans dragning" ska handla om när jag drar korten så det brukar bli en överraskning även för mig men idag gjorde jag faktiskt ett undantag för jag tyckte att temat "vilken karktär från bokens och filmens värld skulle du vilja vara?" passade så bra in på både sammanhanget och dagen)
 
Det blev ju inte så svårt för mig att svara på den frågan, jag hade valt harry utan att tveka. <3 Vid närmare eftertanke så tror jag kanske inte att jag skulle vilja vara honom, (jag tror inte att jag har någon karaktär eller så som jag faktiskt skulle vilja leva som) Men jag älskar ju allt som har med ´Harry Potter och göra, är fullständigt galen i filmerna och har en gryffindor-halsduk sedan i somras och numera också en matchande mössa.
 
Mitt HP intresse började julen 2009 då jag hade önskat mig en ljudbok om Harry i julklapp och fick den flammande bägaren. När jag lyssnat några gånger blev jag helt fast. (Har dock bara läst den boken för den innehöll 22 cd och tog 9 månader att läsa ut men hade i och för sig ett långt upphåll i lyssnandet ett tag) Men när jag hade läst den färdigt blev jag nyfiken på hurvida mina bilder i huvudet av omgivningar och så så jag ville se en av filmerna. Så när jag fyllde elva fick jag en box med de 5 första filmerna och jag älskade de och nu har jag tappat räkningen på hur många gånger jag sett de och numera har jag alla 8 filmerna och jag tröttnar aldrig på de, älskar de fortfarande lika mycket och jag hade länge en dröm om att någon gång få träffa Daniel Radcliffe. (Nu tror jag dock att kronprinsessan sprungit om honom när det gäller det) men i övrigt så är jag lika frälst i HP som jag var då när jag fick boken 2009. Jag är helt omöjlig när det gäller Harry Potter och har varit i London två gånger och tro mig, harry potter relaterade prylar har fått följa med hem i rsväskan båda gångerna. 2013 när jag besökte London för första gången åkte jag till "Making of Harry Potter WB studio tour" Där de spelat in alla filmerna och som sedan den sista filmen blev klar har gjorts om till ett Harry Potter-muséeum.
 
Det var MAGISKT att få komma dit, bästa och häftigaste stället på jorden! (= <3 <3 <3 <3 <3
 
 
 
Här är jag med en plyshverision av Harry Potters snövita uggla Hedwig i butiken på King's Cross station förra året.
 
Källa: @COPYRIGHT PRIVAT!!!

Veckans dragning v. 29... =)

Vi går direkt på denna veckans "dragning (med risk för att jag glömt bort vilken vecka vi faktiskt är inne i men om jag inte minns fel så är vi nu inne i v. 29?) Den här veckan står sport på scehmat, vad tyckte jag egentligen om sport när jag var liten och vad är min relation har jag till sport idag?
 
Den där "träningsnissen" som tycker det har varit kul att träna, befinner sig på gymmet varje dag och älskar det livet har jag aldrig varit (men det kanske beror på att jag inte alltid har de rätta forutsättningarna för det) p.g.a mitt funktionshinder och så jag kan behöva rättså mycket hjälp med det och sedan har jag svårt att få tid och ork att göra det. Nej! ska jag vara ärlig så HATAR jag att träna, men det beror nog mycket på det jag nämnde ovan.
 
Däremot tycker jag att sport är helt ok att titta på. Nu förtiden ägnar jag mig inte själv åt någon sport, men när jag var liten gick jag faktiskt och red, både på ridskola och andra ställen. Jag var 5 år när jag började och skulle börja i åttonde klass när jag bestämde mig för att sluta.  Jag älskade att spendera tid i stalllet på den tiden kunde borsta och klappa i timmar. Sedan när vi skaffade egen häst så avtog (hur konstigt det än låter) hela mitt hästintresse, från att ha sett stallet som mitt andra hem i många år till att överhuvudtaget inte vara intresserad av det längre. Det blev för mycket hästsnack runt matbordet och för mycket hästar i vardagen för mig, idag har vi sammanlagt tre hästar men jag ärfaktiskt inte särskillt engagerad i någon av de, det är mest mamma och syrrorna. Jag har egentligen aldrig ångrat att jag tog beslutet att sluta rida, däremot är det väl mer så att jag kommer på mig själv att tänka ibland att "åååhhh idag hade det varit mysigt att ta en ridtur eller ibland när jag är i skogen kan jag säga: "tänk att få rida i den här skogen", men jag känner inte att jag vill ta upp ridningen igen. 
 
Att jag kommit upp i sadeln igen har dock inte blivit av än och i år är det hela 5 år sedan jag överhuvudtaget satte mig påen häst senast och då red jag på vår ponny, så ni kan ju tänka er hur det skulle kännas i benen de första gångerna omjag nu någonsin kommer upp och börja rida igen!? När jag var liten och det begav sig med min ridning brukade jag typ titta på all hästhoppning som sändes på tv:n och jag kunde alla namn på ryttarna osv.. Men sedan jag lade av så har jag knappt sett en enda tävling vare sig live eller på tv:n (jo! till Falsterbo horse sho brukar jag åka om jag kan och se nationshoppningen och Grand prix, det tycker jag är häftigt!)
 
Nu för tiden är det mest konståkning som jag tittar på på tv:n om jag tittar på någon sport, följer EM och VM och även OS. Nu kan jag namnen på alla åkare istället, vem som är duktigast och vad olika hopp heter och så, sedan tycker jag att kläderna är så otroligt vackra också. Nu tycker jag att konståkning är roligare än ridsport på tv:n, inför varje mästerskap i konståkning sitter jag bänkad i flera timmar framför tv:n precis som jag gjorde framför ridsporten som liten..... Jag kan ju drömma.... men jag blir nog ingen lämplig isprinsessa heller! (: =)
 
 
 
 
 
 
   

En historisk händlse jag minns.... (Veckans dragning v. 28)

Eftersom jag var på Öland förra veckan så får den "veckans drgning" komma nu istället och idag ska det handla om en historisk händelse som jag minns speciellt. Här är "veckans "dragning" v. 28.
 
Givetvis har jag valt kronprinsessbröllopet den 19 Juni 2010 som denna händelse. Jag har ju den så färskt i minnet och det tror jag att många rojalister med mig har. 
 
Jag minns att jag mer eller mindre sprang upp ur sängen den dagen för att inte missa ens en sekund av sänndningen på tv:n. Jag släppte nästan inte tv:n med blicken, satt därfrån tidig morgon till låååångt in på natten.
 
Kommer ihåg att jag blev förvånad över hur det såg ut inne i kyrkan (Jag var 11 år då och innan det kungliga bröllopet hade jag sett kungens och Silvias som de sände i repris på SVT några dagar innan) så jag hade ju väntat mig en röd matta i kyrkan och utanför men istället blev det en ljusblå och jag blev väldigt förundrard över detta.
 
Jag var väl lite otålig så jag frågade mamma flera gånger när de skulle sätta på ringen =)
 
När det sedan blev kväll och bröllopsfest så minns jag att mamma bakat paj som vi åt framför tvn när alla gäster också åt. Och jag hade klätt upp mig dagen till ära, hade vit blus, vita tights, och n kjol i vitt och blått mönster. Jag kände mig så fin. =) Från själva bröllopsmiddagen så minns jag att jag tyckte att den nyblivna prins daniels tal till kronprinsessan var så fint. "han har bara varit prins i ett par timmar konstaterade vi då och när jag gick ifrån ett litet tag för att snabbt därefter komma tillbaka talade kungen och mamma sa: "ååååhhhhh ni missade början, kungen talade till drottningen och gav henne en ros, det tyckte jag var fint, titta hon blev rörd!"
 
När det sedan blev dags för brudvalsen och paret borjade dansa så bjöd ju prinsen upp kronprinsessan som tackade ja, också var dansen igång. "Det hade nog inte kungen och drottningen väntat sig, att de skulle göra så sa mamma". Det var då precis i slutet på den timlånga säningen och klockan var närmre 00.30 på natten.
 
Det har nu gått 7 år sen det begav sig och det är ju för övrigt helt otroligt! Sedan den dagen har jag sett bröllopet otaliga gånger och har det också på dvd, men det här var en 11-årings betraktelser av kronprinsessbröllopet. =)
 
 
 
 
 
 
Källa: Hänt.se, expressen.se

Om

Min profilbild
RSS 2.0