Dop den 1:a December! <3

Julmånaden rivstartas i år med ett kungligt dop! (: En riktigt härlig nyhet tycker jag, det har hela tiden sagts att den dagen prins Gabriel döps så kommer det att bli ett vinterdop och nu har alltså Carl Philip och Sofia hittat ett datum för högtidsdagen. Det blir kungligt dop i December och det är väldigt länge sedan ett kungligt dop inträffade just då, det var när kungens syster Prinsessan Margaretha döptes som det hände sist. Vi har alltså fått vänta i 82 år på ett decemberdop, fatta vad lång tid! (: Så nu kan man ju alltså med all rätt tycka att det är på tiden att det arrangeras igen. Personligen tycker jag att det ska bli väldigt mtsigt att hänga med från soffan, för jag hoppas ju som många andra rojalister att det tv-sänds. Jag längtar efter snön konstigt nog! Jag brukar oglla snö skarpt men att se snön färga hela marken vit på prins Gabriels dop hade jag tyckt blivit en så otroligt vacker kuliss. Jag kan redan nu känna fast det är två månder dit känslan av att dricka varm choklad, sitta framför tv:n under en varm filt när hela drottningsholms slottskyrka blir snöprydd uvändigt och när den lägger sig på kyrktaket,. Jag kan också redan nu se prins Gabriel i den lilla capen som tillhör dopklänningen, och att den ska skydda honom från kylan. Jag känner mig så ombonad och mysig när jag tänker på det dopet och jag tror nog också att det är meniningen. Också är julen på G samtidigt, det kan inte bli bättre så himla mysigt alltså! Längtar.
 
 
 
 
Här ser vi Prinsessan Margaetha i babykorgen för 82 år sedan, bredvid sitter mamma Sibylla och pappa Gustaf Adolf <3

Folkvetsexperten Magdalena Ribbing har avlidit tragiskt! ):

Vår egen "vett och etikett och folkvetsexperten Magdalena Ribbing har tragiskt avlidit idag efter att ha råkat ut för det nyheterna omnämner som "en fallolycka i hemmet", jag vet för närvarande  inga ingående detaljer om dödsolyckan. Magdalena har ju synts i rutan vid ett antal kungliga sammanhang som t.ex bröllop och dop där hon kommenterat vett och etikett, hon skulle även hålla ett föredrag om det på kungliga slottet, något som jag inte heller vet om hon hann göra innan sin tragiska bortgång. ):
 
Magdalena Ribbing blev 77 år gammal....
 
 
Källa: www.hbl.fi

We have a winner.... (:

Först och främst så vill jag tacka alla som har varit med i tävlingen. Detta var ju första gången vi hade en tävling på bloggen och det blev ju verkligen en succé! (: (så många som 11 trodde jag ju inte att det skulle bli och det är rätt så många siffror i en tävling på min blogg så tack alla deltagare för att ni engagerat er, det har varit jättekul) (: Men, så var det ju det här med vinnaren för det har det ju blivit en och innan jag avslöjar vem det är så vill jag först bara på heder och samvete bekräfta och undestrycka att "dragningen" av vinnaren har gått helt rättvist till. Alla ni deltagare fick anmäla er och där efter så skrev jag ner alla namnen på lappar och tog en av lapparna. Jag blandade lapparna väldigt noga och den lappen som min pappa sedan valde stod ett namn som alltså var namnet på vinnaren, och vinnare blev helt enkelt:
 
GRATTIS SÄGER VI TILL RICKARD BERGKVIST!!!! du har nu vunnit två stycken finfina böcker ur min kungliga boksamling: "royal wedding bouqets Sarah" och "Bernadotternas drottningar". Jag kommer nu att skicka ett mail till dig för vidare information kring hur vinsten levereras till dig. (: 
 
 
Jag tycker  förresten att det är väldigt kul att idén kring tävlingen blivit så uppskattad och jg har fått så många possitiva kommentarer till detta, vilket är fantastiskt kul. Jag fick en fråga under dagen om det kommer att bli fler tävlingar och det finns ingenting som utesluter det. Jag menar varför inte återupprepa en suceé? Dock kommmer det inte att ske någon under den närmsta tiden för att det måste finnas saker att lotta ut och för närvarande finns det inte det inom den närmsta tiden men absolut i framtiden. Jag har svårt att tänka mig att det här med tävlingar kommer att bli en engångsförtéelse. Återigen jättestort tack ill alla tävlande och grattis till dig igen Rickhard! (:

Om

Min profilbild
RSS 2.0