Japanska prinsessan gifter sig: förlorar allt!

Prinsesan Mako 25, är Japans kejsare Akihitos äldsta barnbarn men nu förlorar hon allt för att hon har förlovat sig.  Den lyckliga fästmannen heter Mr Komorou och är gammal skolkamrat med prinsessan. Det är där "skon klämmer!" Makos livs kärlek är inte av kunglig börd, han är alltsåå ofrälse och i Japan är inte kungligheterna så fria som de är i många andra land runt om i världen, som medlem av den kejserliga familjen måste man gifta sig i den klass som anstår en själv, med andra ord så hade prinsessan Mako behövt gifta sig kungligt om hon skulle få behålla sin kungliga titel och vara en del i familjen men hon valde kärleken framför livet som kunglighet och tvingas släppa allt vad kunglighet heter och börja leva som vanlig japansk medborgare. Med det kommer uppgifter som hon inte behövt tänka på som tillhörande i Japans rikaste familj såsom att gå och handla i mataffär och betala skatt. Men det verkar dock inte bekomma prinsessan Mako som säger att hon är glad för att hon får gifta sig med den hon älskar och är lycklig. Mr Komuro säger att han friat till prinsessan redan 2013 men att de fått hålla det öppet tills i Måndags då kejsaren godtog deras beslut att leva med varandra. Man har låtit intervjua några japanska medborgare och de uttrycker sin glädje för parets skull.
 
Jag tycker det är synd att de inte har det som vi i Sverige, att den kejserliga familjen inte kan acceptera icke-kungliga som en del av sin familj, men jag tror också att det beror på urgamla traditioner som man inte kan släppa riktigt. Men den här uppoffringen som Mako gör nu bevisar bara som prins Carl Philip sa att "kärleken övervinner allt". Jag vet ännu inte när bröllopet mellan prinssessan och hennes älskade väntas stå.
 
 
 
https://www.youtube.com/watch?v=XGMyExsaaqI&t=11s
 
https://www.youtube.com/watch?v=5ESx3MC-7y0&t=8s
 
 
Prinsessan Mako är inte den enda japanska kunglighet som övergivit sin titel för kärleken, prinsessan Sayako valde att göra samma sak år 2005.
 
Källa: Hellomagazine.com
 
 
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Om

Min profilbild
RSS 2.0