Sanningen bakom rubrikerna: Danmarks prins Henrik är dement!

 
Här är rubrikerna som gjorde Danmarks befolkning riktigt orolig och satte skillsmässorykten i gungning, något som drottning Margarethe själv tvingades dementera. Efter prinsens uttalande om att han inte ville begravas bredvid sin hustru drottningen och att hon gjorde honom på narr började det höjas på ögonbrynen:
 
 
Henrik har på senaste tiden varit inlagd på Rigshospitalet i Köpenhamn då man misstänkte att något inte stod rätt toll med prinsen och nu tycks utredningen ha resulterat i ett svar: Prins Henrik har diagnostiserats med demens och det gick danska hovet ut med idag. Personligen så tror jag att hans tidigare uttalanden om begravningen osv. sagts i förvirring när prinsen inte vetat riktigt vad han har sagt, jag tror alltså att det hela hänger ihop på så sätt då diagnosen påverkar Henriks kognitiva förmåga.
 
 
Demens är nog rätt vanligt när man kommer upp i ålder och prinsen är ju 83 år. Vår egen drottning Silvia är ju väldigt insatt i ämnet då hennes mamma också blev dement och Silvia har även startat upp Silviahemmet, skulle gissa att det funnits sedan hennes första tid som drottning och det är ett demensboende som vår drottning fortfarande är engagerad i . Det här med att hjälpa andra som lider av Demens ligger drottningen väldigt varmt om hjärtat och hon har under flera år berättat öppenhjärtligt om sin  mammas kamp mot sjukdomen.
 
Som jag har förstått det så finns det olika grader av demens och låt oss hoppas att prins Henrik för det mesta har ljusa stunder.
 
 
Källa BT.dk, Aftonbladet.se, mx.dk, billedbladet.dk
 
 


Kommentarer
Postat av: Anonym

Jeg synes dette er veldig trist.😓

Svar: Det är väldigt synd om familjen och inte minst för prins Henrik själv, man kan ju själv tänka att det måste vara helt fruktansvärt att tappa minnet och kontrollen på det viset. Som jag skrev i inlägget så tror jag att hans senaste uttalanden beror på diagnosen. Vilket jag tyckte kändes skönt när jag läste detta och man har hört hans uttalande innan att det faktiskt finns en förklaring. Men det är klart att det är trist. Kunglig eller okunglig, demens är inget roligt och är jobbigt för både drabbad och anhörg, speciellt när det kommer till nära familj, så visst lider vi med Danmarks kungahus speciellt tufft lär det nog bli för drottningen nu!, skönt att hon verkar ha barnen nära sig. =( =(
elin Hansson

2017-09-06 @ 23:58:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Om

Min profilbild
RSS 2.0