Happy anniversary 💍

 
Grattis William och Kate! Idag är det sju år sedan Kate Middleton Magiskt vacker i sin brudklänning från Sarah Burton gick upp för altargången i westminister abbey för att gifta sig med sin ungdomskärlek och landets kronprins William. Jag har ju själv varit på rundvandring i denna vackra kyrka en häftig upplevelse och den är ju verkligen som gjord för kungliga bröllop. Williams och Kates bröllop kommer jag aldrig att glömma och inte alltför sällan återupplever jag deras stora dag i form av souvenir dvd:n BBC. När william träffade sin maka för första gången ryktades det att hon hade en poster av honom på väggen, att hon sedan skulle gifta sig med honom hade hon såklart ingen aning om då. Dock har kate själv dementerat uppgifterna om postern. Det som också var väldigt speciellt med detta bröllop var att William själv körde sin brud hem i den öppna bilen med texten just wed. Många trodde att det var look alikes och höll därför på att tacka hakan.
Imorgon är det exakt en vecka sedan Williams och kates familj fick sin 5:e medlem prins Louis så just nu tror jag att de är mitt uppe i babybubblan och med att lära känna lillprinsen. Får jag gissa tror jag inte att det är en omöjlighet att de välkomnar ett fjärde barn i framtiden men just nu önskar jag att de bara får njuta av att vara nyblivna trebarnsföräldrar, Och att de får många fler år tillsammans fyllda med kärlek.
Om tre veckor väntar ett nytt bröllop och det hag blivit offentliggjort officiellt att William blir sin brors bestman likadant hade ju William. Då är det dock inte westminister abbey som blir platsen där Meaghan och Harry blir man och hustru utan då istället st Georges chapel.
 
 
 
 

Ett älskat namn och släktnamn

Sedan jag skrev om prins Louis namn igår har det uppenbarligen väckt starka reaktioner hos er läsare och gett upphov till en del disskutioner då det tydligen uppfattats som att inlägget igår haft en negativ underton. Återigen vill jag säga att jag inte driver den här bloggen för att kritisera det de kungliga gör, jag driver den för att disskutera ämnet som ligger mig mycket varmt om hjärtat med andra likasinnade. Det som skrivs här har som enda syfte att vara informativt och rapportera om kungliga händelser då min stora dröm är att bli hovreporter. 
 
Dock kan det vara så att jag igår försökte resonera kring och disskutera namnen igår och att resonomanget jag förde kan ha uppfattats som att jag var kritisk och missnöjd med namnen, Absolut inte! Jag tycker de är jättefina det jag försökte skriva var att namnet Louis var lite mer otippat eftersom George redan heter det men det var inte mer än så. Jag gillar själv inte människor som är kritiska mot kungligheterna såå jag ser absolut ingen grund till att vara det själv heller. Jag tror det kanske blev lite fel eftersom min namndisskution kom ut till er på lite fel sätt också har de som uppfattat de som kritik bara dragit den slutsatsen att jag var kritisk. Ifall jag hade haft någonting kritiskt att säga hade jag definitivt inte skrivit det varken här eller någon annanstans på nätet. Jag hade hållt det för mig själv då jag tänker arbeta för och dessutom bestämt att den här bloggen endast ska vara i possitiv anda med possitiv energi och informera på ett possitivt sätt om kungligheterna. Självklart ska de få välja namn till sin bebis utan negativa åsikter. (namnvalet ville jag inte kritisera heller som sagt) Det måste ju vara oerhört tråkigt att möta kritik från folk för en sådan sak. Själv hade jag ju tyckt att det hade varit väldigt tråkigt ifall jag hade gjort ett val. Jag ville inleda detta inlägget på det här sättet då jag tyckte att det var viktigt att jag förklarade vad tanken kring det ämnet var. Detta med kritik har jag ju tagit upp här i bloggen tidigare i form av detta inlägget: http://klubbenprinsessan.blogg.se/2018/march/inget-i-den-har-bloggen-ar-menat-som-kritik.html
 
(Ett inlägg att tänka tillbaka på eller kanske till och med läsa igenom innan man bestämmer sig för att skicka en kommentar med negativt innehåll!)
 
  Nu går vi vidare till nästa punkt och lämnar den här tråkiga inledningen på inlägget och fokuserar istället på det som det egentligen ska handla om:
 
Jag frågade ju er igår om ännu mer inforfation kring Louis namn. Tack alla ni som gett mig kommentarer kring bakgrunden. Man kan dra slutsatsen utifrån det jag läst och det ni skrivit att Louis är ett namn som ligger William och Kate varmt om hjärtat och att namn går från mellanamn till ett barn och sedan får dess syskon samma namn fast som tilltalsnamn inte är sådär väldigt ovanligt. Inom den engelska kungafamiljen är Louis också ett släktnamn både earl Mountbatten på Drottning Eliazabeths man prins Philips sida till dagens medlemar av kungafamiljen bär ju namnet. Men närmast tillhands att det blev just det namnet måste ju ändå som sagt vara att de nyblivna trebarnsföräldrarna gillade kombanationen George, Charlotte och Louis och jag håller med om att de passar väldigt bra vilken härlig trio Catherine och William har. <3
 
Ni som önskar ännu mer information kring namnen kan läsa denna myckt informativa artikel från
 
www.hellomagazine.co.uk 
https://www.hellomagazine.com/royalty/2018042748041/royal-baby-name-prince-louis-arthur-charles-meaning-history/
 
 
 
Vi hörs!
 
Källa: www.hellomagazine.co.uk ,
https://www.instagram.com/princesskateroyals/?hl=sv
 
 
 
En av de absolut första bilderna på prins Louis Arthur Charles av Camebridge <3

Namnkuppen......

Det är inte utan att jag undrar: "hur tänkte de där egentligen" en till Louis? (Jag fick inte ihop det riktigt och fortfarande inte. För att göra det tydligare kan jag ju först berätta det som förmodligen många av er redan läst på sociala medier idag, att hertigparet av Camebridge William och Kate nu gett sin nyfödda son sina tre namn. Jag tror dock inte att jag är ensam om att ställa mig väldigt frågande till namnvalet han ska heta Louis Arthur Charles. Tre fina namn tycker jag visserligen både klassiskt engelska inte minst i kungliga sammanhang men samtidigt moderna på något sätt. Det jag dock undrar är varför har både prins William och sedan också hans två söner namnet Louis? Att william heter det är ju inte svårt att förstå jag gissar väl att man ville komma med något nytt närhan föddes 1982. Att sedan deras första barn är en son och att han får bära namnet  såom ett av treär heller inte konstigt då det är ett arv från hans pappa. Men att man väljer att använda namnet en gång till på sin andra son tycker jag är lite märkligt då det redan finns två som heter det i den lilla familjen somnu blivit fem.(ännu märkligare tycker jag det är att man denna gång väljer det som tilltalsnamn. Det som har hänt idag känns verkligen historiskt, att två kungliga bröder bär samma namn, eller det är kanske inte så ovanligt som jag tror? Vad säger ni? Blev ni lika förvånade? Att arthur och Charles finns också finns med tycker jag är väldigt kul, det var väntat. Jag hade också hoppats på James eller Albert. (Det var många som gissade det också) I dagar har det nu spekulerats i vad den här lille prinsen skulle få för namn och det spekulerades vilt då jag kanske trodde påett förnamn som var helt nytt eller som man inte hört på länge. (Men att de skulle välja ett namn som vi redan "visste", vem hade trott det?
 
På så sätt kan man väl säga att de "kuppade" lite med tilltalsnamnet? Jag blev iallafall riktigt förvånad när jag läste det.
 https://www.youtube.com/watch?v=c_L5qOgDjZI
 
 

Om

Min profilbild
RSS 2.0