Nu är Victoria Årets ölänning

 För ett par veckor sedan fick vi reda på att kronprinsessan Victoria skulle få utmärkelsen Årets Ölänning 2018.  Priset går till den som gjort en inasts för Öland på något sett det kan vara personligt men man kan också få det genom att ha utfört en prestation av något slag men det syftar till Ölands främjande. På listan över ölänningar genom åren trängs både idrottare, entreprenörer, bankmän , tivoliägare, sångerskor och radiopratare (ja ni ser det är en salig blandning) och nu även en kronprinsessa. Jag trodde faktiskt att detta var första gången en kunglighet fick priset men se där hade jag fel för jag läste att majestäten själv fick den 1996. Nu var det alltså payback time när kungen delade ut det till sin dotter idag som blev väldigt glad och pappa kungen så klart stolt.
Han tyckte att motiveringen till att hon skulle mottaga det var väl uttryckt.
att kronprinsessan skulle få priset hade under en längre tid varit påtänkt avslöjade juryns ordförande och 2018 var ett lämpligt år. ceremonin livesändes från Solliden men anslutningen där var inte den bästa sp det blev lite hackigt tyckte jag var synd och äve barometern.se som hade livesändningen beklagade sig.
men vilken tur då att man kunde se det i efterhand så det gjorde jag och som sagt mycket roligt att se en kunglighet få ett pris de som annars brukar dela ut dem. Men hon är väl värd det vår fina kronprinsessa som efteråt tackade hela Öland och avsljade att det är med förväntan och glädje som hon varje år åker över Ölandsbron och med sorg som man lämnar och åker tillbaka till Stockholm.
 
När man åker över bron känner man Jippie! Utbrast Victoria och därefter kom ett stort stolt leende.
 
 
 
 
 
 
Källa:barometern,se, ölandstidningen, aftonbladet.se, svenskdam.se


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Om

Min profilbild
RSS 2.0