70 år vid varandras sida! <3

Jag har tagit en bloggpaus på ett par veckor men är nu tillbaka med lite nya blogginlägg. Det iras platinumbröllop i Storbrittannien, prins Philip som ju drog sig tillbaka för inte så länge sedan och drotning Elizabeth firar idag hela 70 år av äktenskaplig lycka! (Det har jag aldrig varit med om att någon monark någonsin gjort innan men Elizabeth gör slår ju rekord i mycket. 
 
Hon är tex. nu mera den längst regarande monaken i storbrittanniens historia, innan hade drottning Victoria det rekordet men Elizabeth sprang om när hon passerade hela 63 år på tronen. 70 år är ju en otroligt lång tid, det är ju mer än ett halvt liv och det är väl i och för sig svårt att tro att exakt alla de här åren varit lyckliga, det hade ju varit för bra för att vara sant så inledningen var väl en lätt hyperbol. Alla par har ju sina prövningar och så även ett drottningpar som vi inte bara genom att ha hört eller läst skvaller även kunnat se i den omåtligt populära netflix-serien The Crown där Claire Foy gestaltar drottning Elizabeth och Matth Smith prins Philip.
 
Den andra säsongen av detta mesterverk har premiär på netflix den 8/11 och enligt svensk damtining som fick nys om att drottningen själv tittade på serien tack vare sin dotter prinsessan Anne ska majestätet ha tyckt om dramatiseringen av hennes eget liv. Nåväl man behöver nog inte vara någon fysiker för att konstatera att ett 70 årigt äktenskap inte slitit på något sätt som sagt men det meta av de här 70 åren tros ju innehålla kärlek eftersom de fortfarande står vid varandras sida. Jag vet faktiskt inte hur det firas officiellt mer än att jag sett att en gudstjänst att bli av i Westminister Abbey men hurvida evenemanget tv-sänds vet jag faktiskt inte. Oavsett om vi blir inbjudna att delta från tv-sofforna eller inte så hoppas jag att det blir mäkta glädje på Londons gator och att den kungliga familjen firar ordentligt.
 
 
 
 
Här ären av de nya bilderna i den bildserie som nyligen släppts på Elizabeth och Philip (:
 
 
Tänk att det precis idag är exakt 70 år sedan som det här fotot togs!?
 
 
 
 
 
Källa: daiylmail.co.uk
 
 
  


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Om

Min profilbild
RSS 2.0