Inga fler pseudonymer: Nu kör vi!!!!! =) =) =) =) =)

Hej på er allihopa och grattis på 2-årsdagen bloggen! =) =) =) =) =)
 
Tänk två år sedan jag skapade denna underbara bloggen, (Tiden bara flyger iväg!) =) Och på de här två åren som bloggen funnits har jag hunnit skriva inte minde än 530 inlägg (Så ni förstår att jag är oerhört stolt över den) =) =) 
 
MEN..... eftersom det idag är en alldelles speciell dag så har jag ju som jag skrev igår också, fixat ett litet "ess i rockärmen" till er. Och om jag börjar med att säga såhär: 
 
Att jag kan tänka mig att ni efter de här två åren är rätt så nyfikna på att veta vem människan bakom aliaset "2009_e" är. Och ni då som har väntat otåligt på detta säger jag stolt: Nu är väntan över! =) =) =) =) =) För min tanke är att ni idag ska få veta vem jag som skapat "2009_e" är och sen är tanken att jag kommer att fortsätta att blogga här på samma blogg fast som mig själv! Så från och mer idag kommer ni att kunna läsa lite mer om MITT liv här i bloggen och såklart kommer ett av mina största intressen att fortsätta vara i fokus vilket är då kungligheter! =) =) =) =) =)
Så det blir väl egentligen inte någon större skillnad gentemot hur det var innan utan det är mer bara fatt jag kommer sluta totalt att blogga som "2009_e" Och såklart kommer ni att kunna fortsätta att följa med mig på mina äventyr i Kristianstad då jag självklart kommer att fortsätta att blogga om det, fast i lite större utstreckning än tidigare! =) =) =) =) =)
 
Så om jag ska berätta lite om mig själv då?
 
 
Jo, jag kan ju berätta att jag heter Elin, är 16 år (fyller 17 i November) och bor nere i vackra Skåne tillsammans med min mamma, pappa, min tvillingsyster som heter Tilda och min 11-åriga lillasyster som heter Emmi. =) =) =) =)
 
Jag kan ju också säga att jag föddes en ödesstigen onsdagseftermiddag i Lund (Jag och min syster föddes redan i den 27:e veckan så vi var väldigt små!) 
 
PGA den svåra födslen drabbades jag av en CP-skada (Cerebral paress) Det är en hjärnskada (som jag har förstått är ganska vanlig) funktionshindret innebär att det är en liten bit i hjärnan som är förlamad. (Dock vet man inte om det är i vänster eller högerhjärnhalva som skadan sitter)   För mig innebär detta  att jag inte kan gå utan jag sitter i rullstol och har gjort det sen jag var ungefär 4 år gammal.
 
Jag vill också passa på att undersrycka att jag har trots detta klarat mig bra genom livet vilket jag är evigt tacksam för och otroligt glad för de människorna jag har omkring mig som hjälper mig att klara av det trots att livets prövningar testar en ibland. =) =) =) =) =) =)
 
Jag har som ni ju vet om ni läst bloggen en längre tid precis gått ut första året på gymnasiet i Kristianstad.
 
Det är ett specialanpassat gymnasium för ungdomar med olika typer av rörelsehinder som heter Riksgymnasiet. Det innebär lite kortfattat att man har möjlighet att sppecialanpassa undervisningen lite mer individuellt så att det ska passa just dig som individ. Vi elever som går på Riksgymnasiet har tex. möjlighet att lägga undervisningen på 4 år istället för 3 och på så sätt sänka studietakten och orka med tempot lite bättre.
 
Det som dock kan vara lite krångligt att förklara är att Riksgymnasiet är knutet till flera gymnasieskolor i Kristianstads kommun. Så att riksgymnasiet är inte bara en skola utan deras elevassistenter pendlar mellan riksgymnasiet och de vanliga gymnasieskolorna. Som jag tex. har bara en lektion på riksgmnasiet i en såkallad RG-klass (riksgymnasieklass) Där jag just nu håller på att läsa in 9:ans mattematik. Men resten av mina dagar i skolan tillbringar jag på Christian IV:S gymnasieskola även kallad C4-gymnasiet, som är en estitisk skola där jag går programmet samhälle-media (Alla övriga ämnen utom matten går jag alltså på gymnasienivå)
Vad gäller studenten och så så kommer jag att gå 4 år på gymnasiet men ändå ta studenten med mina vanliga klass efter tre år och sen det fjärde och sista året gå och läsa in de ämnena som jag förlagt till de året utan någon student. =) (Riksgymnasieklasserna innehåller lite färre elever så att de inte ska bli så rrörigt och för mycket intryck)
 
Som jag sa innan så har jag oliika elevassistenter i skolan för olika lektioner. Och så är det även på det boende som jag bor på under veckorna i Kristianstad. Ja! Jag bor på ett boende där fler elever som går på riksgymnasiet också bor. Det heter Jeppe! Där är det tre olika "boendeassistenter" som de kallar det som jobbar morgon och kväll och två stycken som jobbar på natten. (En uppe hos oss på Jeppe och sen en på elevhemmet som liggeri samma hus fast en trappa upp och heter Ruben) Och jag trivs verkligen superbra på Jeppe som ni kanske märkt när jag skrivit om det tidigare och jag har massor av härliga vänner där. =) =) =) =)
 
Nu har jag berättat om Jeppe! Men även när jag är här hemma hos familjen så har jag två assistenter som jobbar en åt gången: Linnéa och Melinda och utan att säga för mycket så kan jag säga att de här två härliga tjejerna är nyckeln till min frihet! =) =) =) =) Det är tack vare de som jag kan komma ut och exempelvis, shoppa gå på bio och ja, bara komma bort från föräldrar och systrar ett tag vilket kan vara såååå skönt ibland hihi! =) =) =) =) =)
 
Jag kan också berätta att lagom till jag skulle börja gymnasiet fick jag en diagnos till, jag fick nämligen reda på att jag utöver mitt "huvudfunktionshinder" så att säga även har Autism. Och nej jag ska inte ljuga och säga att min Autism bara är en bisak för att den kan vara så gott som ett helvete att leva i ibland.   Diagnosen var tidigare även kallad Asbergers Syndrom och lite kortfattat så innebär Diagnosen för mig att jag är väldigt ljudkänslig (Kan tex inte gå ut på nyårsafton och titta på fyrverkerierna då jag tycker att det är läskigt helt enkelt för att det smäller för högt) Jag klarar heller inte av andra typer av höga smällar. Även olika kvalitéer (kläder då framförallt) är jag väldigt känslig för. Jeans kan jag tex. inte ha på mig för att jag tycker att det är obehagligt och trångt mot huden.
 
Vilket tonläge du använder när du pratar med mig är viktigt då det ganska lätt händer att jag missuppfattar totalt vad du menar annars. 
 
Jag tampades även från ganska ung ålder med väldigt svår muséeskräck. Jag hade svårt att gå på ett museéum utan bli praktiskt tagen vettskrämd och de kom jag inte över förrän jag gick gick i ungefär 7:an- 8:an Jag vet att ni kanske tycker att detta känns lite lustigt att läsa och det är förståeligt. Men samtidigt det är ju ingenting som man kan rå för. Det bara är så och Autismen är tyvärr ingenting som det finns mediciner mot utan man får leva med det resten av sitt liv tyvärr och lära sig hur den påverkar en så att det till slut blir lättare att leva med den.
 
Ett av mina största intressen (förutom kungligheter) är att titta på film! =) =) =) =) =) =) Jag verkligen älskar att titta på film, jag tycker det är en sådan hälig avkoppling, jag kan ligga på sängen och vila i flera timmar med film och tv. (Återhämtning är också en sak som är så otroligt viktig för mig, det är en viktig del av mitt liv helt enkelt!) =) =) =) =) =) =) Vad jag tittar på för filmer??? Jo! i synnerhet kostymfilmer, engelska klassiker, kungliga bröllop, dop m.m gamla som nya! =) =) =) =) =)
 
(Mitt intresse för kungligheter har hängt med mig ganska länge och sedan har nyfikenheten på den royala världen bara växt sig starkare genom åren. Jag gillar också att skriva och sitta vid datorn och är dessutom en person som nog skulle beskrivas som väldigt kreativ och påhittig med mycket humor!!! =) =) =) =) =) =)
 
Men att jag är den människan som jag är idag har jag mycket att tacka mina underbara vänner för! Gamla som nya därför att ni har hjälpt mig att få nytt perspektiv på livet och se saker med nytt ljus och det vill jag verkligen tacka er för, så ett stort tack för det!!!  Och även min fantastiska familj vill jag också rikta ett tack till för att ni alltid ställer upp och hjälper mig när jag behöver hjälpas, jag älskar er! =) =) =) =)
 
Om jag till slut då ska sammanfatta det ni precis läst och beskriva mig själv så skulle jag säga att jag är en otroligt, glad och nyfiken tjej med mycket humor som alltid vill människor det bästa också njuter jag faktiskt av livet och min tillvaro tillfullo. Och det är viktigt att ta vara på det! =) =) =) =) =) =)
 
Ja! nu vet ni lite mer om mig, Elin, personen bakom "2009_e" som alltså bloggen framöver kommer att kretsa kring!
 
Må väl och njuuut nu av livet så hoppas jag att ni är sugna på att fortsätta följa mina äventyr!!!! =) =) =) =) <3
 

/Elin
 
 
 Och såhär ser jag ut: fotona är tagna med min lilla digitalkamera från Sony! =) =) =) =) Copyright @ PRIVAT!
 
 
Pssst..... Glömde ju berätta att vi ju faktiskt är tre medlemar till i vår familj:
 
Vi har två hästar: Prinsen och Fenix samt en liten katt som heter Smilla! =) =) =) <3 <3 <3
 
 
GRATTIS PÅ Födelsendagen bloggen förresten...... Det höll jag också på att glömma!!! =) =) =) =)
 
 
 
 Källa grattis bloggen: Miasshopping.se
 
D.S =) =) =) =)
 

Om

Min profilbild
RSS 2.0