Kungligheternas halloweenfirande

Halloween är en tid av framförallt gamla traditioner som blivit långlivade och på så sätt dröjt sig kvar enda fram till vår tid. I dagens samhälle har   här med halloween och ja firande av traditioner generellt fått en helt ny innebörd än tidigare och jag tänker då framförallt på sociala medier. Instagramflödena bombarderas just nu med bilder på allt läskigt och halloweenaktigt man kan tänka sig, allt från pumpor och spöken till spindlar och skelett.
Just det här med instagramtrenden är något som även de kungliga hakat på. De har både privata och officiella konton där inlägg postas. Nu till Halloween är det inget undantag. Iförrigår fick vi en halloweenhälsning från Harry och Meghan på deras officiella instagram @Sussexroyal i form av en "halloweenig bild"  (från deras NyaZeelandresa förra året när deras son Archie låg i magen) Där de önskar alla en "Happy Halloween"
 
"Wishing you all a safe and fun Halloween from our family (and our little pumpkin 🎃) to yours!” - TRH"
 
Foto: ©PA
 
 
 
Men Harry & Meghan är inte de enda kungligheterna som skickar oss en hälsning. Även Kronprins Haakon av Norge och hans fru kronprinsessan Mette-Maarit instagrammade om sin halloween. Kronprinsessan publicerade en bild på sig och Haakon som jag förstår det utklädda till "The royal teennenbaums" med bildtexten:
"knask eller knep" vilket direkt översatt från norska till svenska betyder "bus eller godis" och bus eller godisdagen är ju faktiskt idag.
 
 
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Om

Min profilbild
RSS 2.0