Kronprinsessan läser julevangeliet

För mig är det här årets mysigaste dag. Jag skulle beskriva julafton som en dag av glädje, värme men framförallt gemenskap när man samlas nära och kära. I år blir det tyvärr inte så. På grund av coronapandemin som ju präglat hela dett året på olika sätt så anses det också för riskabelt att fira julen i stora folksamlingar och familjesammanträden. Delade sidor av det myntet tycker jag. På ett sätt så tycker jag att det ska bli skönt att fira i endast en liten familjeskara på så sätt att man slipper stressa iväg någon speciell tid utan istället bara kan vara hemma och mysa jag är ju mycket för just lugn och ro) Men sedan är det såklart jätteråkigt att ens rutiner ändras och att man inte kan fira med mormor och kusiner för det är också ovärderligt med deras sällskap en dag som denna.
 
Just det här med gemenskap som jag också skrev här i inledningen tycker jag ju är så viktigt i juletid och det är kanske extra viktigt i år. Kungafamiljen har länge setts som en familj för de som inte har någon familj och i år känns det som att kungafamiljen har varit mer aktiva än vanligt med att skicka hälsningar osv. Kronprinsessfamiljen, prinsparet och kungaparet har till exempel skickat ut varsin adventshälsning varje söndag nu i advent, kronprinsessparet har skickat sin årliga julhälsning via kungahusets youtubekanal och idag så enade kronprinsessan säkert stora delar av Sverige när hon oerhört stämmningsfullt läste julevangeliet . Så nog arbetas det hårt både från kungafamiljens håll, verksamheter och andra allmäna platser runt om i landet för att vi i Sverige ska stå enade igenom den här krisen.
 
Här nedan kan ni lyssna på kronprinsessans jullläsning också vill jag önska er alla en riktigt god jul och hoppas att ni får en så bra jul som det bara går trots de här märkliga omständigheterna.
 
Foto: Erik Lundström/Kungl. Hovförsamlingen @COPYRIGHT
GOD JUL!
 
 
 

Allmänt | | Kommentera |
Upp