Jubileumshelgen

Wow säger jag bara! Vilken helg det har varit jag har verkligen firat och njutit av allt kungligt ögongodis som jag sett framför tv soffan det har varit helt underbart. 
 
 50 år alltså i Sveriges tjänst. Det  har ingen monark i Sverige tidigare fått vara med om och just det gör ju kungen historisk. Det har sagts i många dokumentärer inför det här firandet att när kungen blev kung 1973 så var det i ett helt annat Sverige. Ett oroligare Sverige och ett betydligt mer kungakritiskt Sverige. Men kungen lyckades få den på fötterna igen. Ja han har då verkligen sett ett Sverige i förädring och träffat så otroligt många storheter som de flesta bara drömmer om. Men kanske det viktigaste av allt! Kungen är väldigt modern och jag tycker verkligen att han står för nutiden. De sa flera gånger uonder SVT:s sändningar att han verkligen på så sätt levt upp till sitt valspråk som han antog: "FÖR SVERIGE I TIDEN". Och det kan jag verkligen bara hålla med om.
 
Så hur firade  man då kungen i helgen? Jo på det allra pampigaste sätt! Det har varit Te deum i slottskyrkan, kortege, sångarhyllningar, middagar, tal av kungen själv, kronprinsessan och regieringen i form av stadsminister och talman. Min personliga favorit var Tacksägelsegudstjänsten jag har sällan sett en vackrare sådan. Jag, liksom kungen och hans familj blev verkligen tagen av den stunden och den vackra musiken. Allt som allt var det verkligen ett firande värdigt någon som firat 50 år på tronen och är det något jag kan ångra så är det definitivt att jag inte åkte upp till Stockholm och upplevde detta live, det hade varit så häftigt. Jag fick ju dock vara med i Malmö när kungaparet var där på länsbesök i somras. Alltid lika kul att få se någon i kungafamiljen live och för de här 50 åren och kommande år är det bara att lyfta på hatten!
Allmänt | | Kommentera |
Upp