Hertiginnan Meghan har fött en liten flicka: Lillibeth "Lily" Diana Mountbatten Windsor!

Jag vill Börja med att uttrycka mina gratulationer till vårt fina Sverige och alla dess invånare, gamla som nya på Nationaldagen och vilket fint väder vi har fått dessutom går verlöigen inte att klaga (Här nere i skåne strålar den iallafall för fullt!
 
Sedan har vi också fått ta del av en mycket härlig nyhet från Storbrittannien tänkte jag först skriva men det är ju inte dit vi ska utan det är ju i USA närmare bestämt i Santa Barbra. Prins Harry och Hertiginnan Meghan har nämligen fått en liten dotter som föddes i fredags den 4 Juni. Så härligt i dessa annars så dystra tider jag har alltid tyckt att det har varit så härligt med barnafödslar, det är något alldelles speciellt. (Lite läskigt dock för att jag tänkte senast igår att "de får nog snart barn" också läser man detta idag.
Harry, Meghan och Lillibeth ska enligt uppgifter må bra och ha kommit hem till Storebror Archie som fyllde två år i Maj.
 
Lillibeth heter alltså Archies 3 dagar gamla lillasyster, Det är ett namn som jag verkligen intee hade förväntat mig men nog är det roligt när de väljer ett inte fullt så traditionsenligt tilltalsnamn.
 
När jag fick veta att de väntade en dotter så var jag nästan (för att inte säga 100 %) säker på att det skulle bli Frances eftersom prinsessan Diana hette det i mellanamn så tänkte man att då kanske det blir tilltalsnamnet för att hedra prinsessan) Men istället blev det alltså Lillibeth som faktiskt i grunden är ett smeknamn, det är familjens smeknamn på drottning Elizabeth och det är det som gör det namnet så orginellt tycker jag men jag tycker det är en väldigt fin hyllning till prins Harrys farmor. Som jag har förstått det så kommer hon i vardagligt tal att kallas för Lilli bara. 
 
Hyllningen till prinnsessan Diana som nu skulle fått sitt fjärde barnbarn om hon hade varit i livet kommer i i den lilla flickans andra namn för det är nämligen samma namn som hennes kusin prinsessan Charlotte: Diana och självklart så ler folkets prinsessa garanterat uppe ifrån sin himmel.
 
Jag kan dock inte låta bli att facineras över en sak när det kommer till namnvalet och jag tänkte på det innan också att prinsessan Charlottes fulla namn är: Charlotte Elizabeth Diana och här blev det Lillibeth Diana, visst låter det lite likadant? namnen låter lite som olika varianter på varandra. Men Harry, Meghan, Archie och Lillibeth en sådan fin liten familj och två efterlängtade barn för prins Harry och hertiginnan Meghan. (än sålänge har vi inte fått se någon bild, vi får se när den kommer.
 
 
PHOTO BY MISAN HARRIMAN, COPYRIGHT OWNED BY THE DUKE AND DUCHESS OF SUSSEX © 2021
 
Källa: harpersbazaar.com, https://www.harpersbazaar.com/celebrity/latest/a35769299/prince-harry-meghan-markle-archie-family-photo/
 
Såhär kommenterar  iallafall de nyblivna föräldrarna själv dotterns födelse i ett pressmedelande genom sin stiftelse archwells hemsida:
 

A MESSAGE OF THANKS FROM THE DUKE AND DUCHESS OF SUSSEX

“On June 4th, we were blessed with the arrival of our daughter, Lili. She is more than we could have ver imagined, and we remain grateful for the love and prayers we’ve felt from across the globe. Thank you for your continued kindness and support during this very special time for our family "

 
ETT TACKMEDDELANDE FRÅN DUKE OCH HERTIGINN AV SUSSEX
”Den 4 juni blev vi välsignade med ankomsten av vår dotter, Lili. Hon är mer än vi någonsin kunde föreställa oss, och vi är fortfarande tacksamma för kärleken och bönerna vi har känt från hela världen. Tack för din fortsatta vänlighet och stöd under denna mycket speciella tid för vår familj "

Källa: https://archewell.com/

 
 
Källa: youtube.com/theroyalfamilychannel
 
 
 
Allmänt | | Kommentera |
Upp