8 Decennier sedan första mötet med drottning Elizabeth: prins Philip, Hertig av Edinburgh har avlidit

Det är tråkiga nyheter som vi har fått ta del nu under förmiddagen, Det kommer från Storbrittannien och det är  drottning Elizabeth själv som med stor sorg meddelade att prins philip har avlidit.
 
Han skulle ha fyllt 100 år om ungefär en månad och jag måste erkänna att även om det här var ren väldigt, väldigt gammal människa den åldern för med sig en enorm respekt det är otroligt. Men jag känner mig faktiskt lite tom en aning chokerad. jag var bombsäker på att han skulle leva till sin 100 års dag i Juni. Att han har haft en vacklande hälsa har man sett och läst nu den senaste tiden men jag tänkte bara att "det fixar han liksom". Det kanske låter fruktansvärt Naivt och en anning fånigt för att när en människa är 99 år gammal så kanske man borde ha i åtanke att döden snart kan inträffa att det kanske är nära och sådär men ärligt talat: Jag kunde inte tänka så, för det fanns någostans inte på min karta även om det samtidigt gjorde det om man nu skulle tänka logiskt att han skulle dö innan han fyllt 100 och att det skulle ske när det bara var en månad kvar. Jag vet att det kanske inte låter som att jag har tanken eller förnuftet med mig nu men under min uppväxt och framförallt nu på senare år så har jag sett honom som odödlig jag har på fullaste allvar tänkt att "det går inte, han kan inte dö, han står stadig som en klippa liksom" övertygad om att han skulle leva för evigt. Alla människor ska vi ju den vägen vandra det vet vi och det är läskigt att tänka på och det väckor många tankar och känslor just det där kring liv och död. När man tänker på människor så känns mer den avlägsen och längre bort för vissa och närmre för vissa det är väldigt komplext detdär men för mig när jag har sett prins Philip på tv har döden känts oerhört långt borta. Jag skrev tidigare i inlägget att prinsen stått stadig som en klippa och det är verkligen precis vad han har gjort, i 73 år har han vandrat bredvid sin fru  (73 år är så lång tid så att det är inte klokt egentligen det är mycket med det brittiska kungahuset som är helt otroligt. Philip är den prins gemål som levt längst i Storbrittanniens historia, alltså längre än drottning Victorias make prins Albert och Elizabeth har alltså även regerat längst med sina 68!, 68!!! år på tronen. Elizabeths och Philips kärlekshistoria sträcker sig också över 82 varav 73 år då som jag skrev tidigare är tiden de har varit gifta. Allting känns egentligen som en saga när jag sitter och skriver detta nu jag menar snacka om livslång kärlek och "så levde de lyckliga i alla sina dagar" men framförallt snacka om att stå fast vid sina äktenskapslöften: "To love and to cherrisch trough sikness and in helth till death do us part" det är verkligen Elizabeth och Philip ett bevis på och det är så vackert att jag nästan får tårar i ögonen.
Vilket liv de har haft tillsammans och vilket liv Philip Mountbatten hertig av Eddinborough har levt framförallt, vilken livsgärning.
Allmänt | | Kommentera |
Upp