Kronprinsessparet Victoria och Daniel firar "sidenbröllop:" 12 år sedan deras stora dag!

Juni brukar man ju kalla för "bröllopsmånaden" eftersom det brukar vara många som önskar sig ett sommarbröllop och i kungliga sammanhang är det heller inte något undantag: Prinsessan Madeleine gifte aig med Chris den 8:e Juni 2013, prins Carl Philip med sin Sofia den 13:e Juni 2015. Men dagens datum, 19:e Juni är och förblir nog skulle jag säga det mest populära kungliga bröllopsdatumet. Kungen och drottningen gifte sig idag för 46 år sedan och även Edward och Sophie från storbrittannien fast 1999. Brollopsdatumet gick i arv från far till dotter här hemma i Sverige för Idag firar kronprinsessan Victoria och hennes prins Daniel Sidenbrölloposdag (fick jag reda på via instagram från @Royalistan och det är inte som jag först trodde (jag var lite vilsen i åren) 11 år. Utan jag insåg precis nästan att det faktiskt är hela 12 år sedan de sa "ja" till varandra efter år av väntan.
 
Om man backar bandet 12 år så är det inte många dagar jag minns från det året jag skulle fylla 11 år men just den här dagen kommer jag ihåg allting ifrån!
 
Det var ju så otroligt stort att kronprinsessan skulle gifta sig , det första svenska kungliga bröllopet då 34 år.  Jag minns också att jag aldrig ens sett ett bröllop tidigare så jag var spänd av förväntan. Att få vara med om upptakten till detta stora veckan och dagen innan och sedan då få se detta på själva bröllopsdagen var ju något helt otroligt. Jag minns att innan vigslen började så förklarade mamma och pappa för mig hur en vigselceremoni gick till. Jag hade klätt upp mig till tänderna, åt framför tv:n och firade kärleken med brudparet och sedan grät vi alla när prins Daniel höll sitt tal. En dag fylld med minnesvärda ögonblick men just det är nog uteslutande tillsammans med kungens tal det absolut starkaste. Drottning Silvias stolthet på det där moderliga sättet, kungens lite vemodiga känslor men såklart också glädje över att äldsta dottern gift sig också såklart Kronprinsessan Victorias lyckotårar vid middagen och genom hela dagen aldrig sinande lycka, den gick rakt genom tv:n in till oss i tv-sofforna. Alla minnen är så starka från denna dag och de kommer såklart tillbaka varenda gång jag ser det. Tur att jag har dvd:n så att jag kan återuppleva det om och om igen men exakt vad jag gjorde, hur jag var klädd, vad vi sa där hemma när vi såg detta, det är minnen som jag hoppas och tror aldrig kommer att lämna mig....
 
På 12 år har de också fått 2 barn och för ganska exakt 2 dagar sedan såg vi prinsessan Estelle och Prins Oscar på sin första galamiddag när de tillsammans med sina föräldrar var med och firade sin Nära vän från Norge. Prinsessan Ingrid Alexandra som officiellt firade sin 18-årsdag.
 
 
 
 
Allmänt | | Kommentera |
Upp