Flyttkaos!!!!!!!!!!

Nu är skolan i full gång igen och jag har börjat ett nytt kpittel i mitt liv har börjat: JAG ÄR NU GYMNASIEELEV! vilket känns fantastiskt kul såklart men inte nog med att jag är nybliven gymnasiestudent...... Jag  har ju även flyttat! =) =) =) =) =) =) Numera bor jag i Kristianstad under veckorna men kommer hem på helgerna och åker upp igen på Måndagarna (Som det ser ut nu iallafall!) Det har varit en del jobb med flytten såklart och det var många saker man skulle ha med sig. (Nu är det lite skönare för att nu har jag börjat komma i ordning med allting: Såsom inredning osv) Men all pakning, alla väskor och påsar som jag hade med mig resulterade i att jag levde i ett totalt flyttkaos de två första dagarna:
 
Nu är flyttröran iallafall borta så det är skönt! =) =) =) Men det är ju inte bara att jag är gymnasielev nu och flytten som är i centrum just nu utan även att jag bytt skola såklart och jag trivs jättebra! =) =) =) =)
Men det är mycket nytt att hålla reda på just nu...........
 
Jag lovar att blogga om mitt liv på gymnasiet (Och utanför det också såklart) Så fort tid och ork finns! =) =) =) =)
 

/2009_e =) =) =) =) =) =)
 

BILD: PRIVAT! 
 
@Copyright
 

Olika interiörer..........

Godmorgon på er! Jag hinner skriva ett litet inlägg såhär på morgonkvisten innan jag drar ut på dagens äventyr och i det här inlägget kommer det att bli många bilder! Det ska bli fler bilder från Sofiero och idag ligger fokus på olika interiörer.
För visst åkte jag till Sofiero för att titta på svenskdamtidnings jubileeumsutställning men där var såklart andra utställningar också som jag passade på att kolla in när jag ändå var där och jag tog bilder lite här och där i slottet.
Bland annat så var där en utställning om olika interiörer som jag tänkte att vi skulle titta lite närmare på nu! =)
För just den utställningen skildrade olika rum genom olika tidsepoker och jag tänkte att vi skulle börja med ett skrivbord:
 
 
Jag minns tyvärr inte riktigt vem som kan ha suttit och skrivit vid detta bord! Tror att det kan ha tillhört kronprinsessan Margaretha............
 
 
 
Ungefär så här uppges det ha sett ut på den tiden som kronprinsessan Margaretha och Gustav IV Adolf bodde på slottet någongång kring 1900. De anlände till slottet 1905 efter att ha fått det i bröllopsgåva:
 
 
 
 
 
Jag tror att det hät var prinsessan Ingrids rum (Drottning Margrethes av Danmarks mamma) Och i rummet intil sov nog hennes bröde:r prinsarna Sigvard, Bertil och Carl Johan.
 
 
 
 
Klädmodet från deras tid! =) =) =) =) 
 
 
 
Något sekel tidigare när prins Oscar II och Sofia av Nassau bodde på slottet om kring 1800 såg det ut såhär:
 
 
 
 
 
Det var en mycket mörkare och mycket dystrare stil jämfört med vad det var på kronprinsessan Margarethas tid. Men 1800-talet var i sig en mycket dystrare tid än 1900-talet om man ser till möblering och inredning men själva tidsepoken 1800-talet var nog mörkare och dystrare över lag! 
Prins Oscar II och Sofia av Nassau flyttade in på slottet 1864 och flyttade ut 1905 då kronprinsessan Margaretha och prins Gustav IV Adolf flyttade in och slottet fick då också ett annat möblemang till det ljusare.
 
Så det är många kungliga storheter som husserat på slottet genom åren och seklen. =) =) =) =)
 
I det här inlägget har ni fått se lite oika interiörer från hur det kunde se ut under 1900 och 1800-talet.
 
Och ni ser som sagt att inredningsstilen och färgvalet för de olika epokerna var totalt olika.,..............
 
Nu ska jag gå och göra mig klar för en liten Kristianstadtripp med familjen! =) =) =) =)
 
Vi hörs!!
 
/2009_e =) =) =) =) =) =) =) =) =)
 
Bilderna är privata! @ Copyright
 
 
 
 

"Historiens Vingslag!" =) =) =) =) =)

Idag har jag varit hos min farmor och hälsat på! =) Eftersom jag snart ska flytta (Om ungefär en vecka går flyttlasset mot Kristianstad) Och då tyckte jag att det skulle vara trevligt att åka och hälsa på farmor innan dess. Så det gjorde jag idag! Och hon blev verkligen glad över att jag kommit på besök och en blåbärspaj hade hon också baktat. Mums! =) =) =) =)
 
Farmor har fullt med gamla husmorslexikon från 58 i sin bokhylla och i en av de så visste jag att jag sett en bild på prins Gustav Adolf tillsammans med sin prinsessa Sibylla. (Kungens föräldrar) Så jag frågade om jag fick lov att leta upp den bilden och ta en bild på den och visa er här på bloggen och det fick jag så gärna så att jag letade helt enkelt upp den så att jag kunde fota den! =) =) =) =)
 
Tyvärr hittade jag inte just den bilden men jag hittade en annan bild i en av böckerna på prinsessan Sibylla och hennes fem barn! Som jag fotade istället. =) =) =) =)
 
Jag har nämligen tänkt att vi ska ha ettt nytt tema på klubben med historisk anknytning men mer info om det läggs ut både här och på klubben när jag har tid och ork! (Just nu har jag ju ganska mycket med flytten som jag måste koncentrera mig på så det kan nog tyvärr inte bli inom den närmsta tiden men så fort jag kan så..)
 
För att sammanfatta det här inlägget kan man säga att jag fått känna "historiens vingslag" hos farmor idag! Det är väldigt intressant det här med historia tycker jag............ 
 
/2009_e =) =) =) =) =) =) =)
 
P.S Det inlägget som också skulle kommit idag med fler bilder från Sofiero kommer imorgon istället! Jag har inte mer ork till att sitta vid datorn just nu! =) =)
 
D.S
 
 
 
 @Copyright Privat!

Om

Min profilbild
RSS 2.0